Iedereen bedankt!

La Dolce JoVita

La Dolce JoVita

Ruim 25 jaar geleden koos ik er voor om mijn hart te volgen. Ik besloot mijn culinaire passie professioneel in te gaan vullen. Met het behalen van mijn koksdiploma werd een nieuw beroep een feit.

Feesten en partijen, borrels, openingen, jubilea en andere activiteiten volgden elkaar in rap tempo op. Voor bedrijven, op locatie, thuis, bij familie, vrienden, bekenden en liefhebbers heb ik op maat en in allerlei sferen, hapjes, buffetten, maaltijden en drankjes verzorgd.

Daarna volgde een nieuwe fase met kookworkshops. Eerst op de Volksuniversiteit in Wijchen, later op locatie bij mensen thuis en vervolgens in onze eigen Joviale keuken op de Gamert in Wijchen. En niet te vergeten een bijzondere editie op locatie in Italie! Veel van de recepten die ik toen heb ontwikkeld besloot ik op verzoek van velen te bundelen in een Joviaal kookboek: Aan tafel bij Joviaal.

Ik begon in een periode dat er nog niet of nauwelijks kookworkshops gegeven werden. Dat is inmiddels wel anders. Anno 2015 struikelen we over de kookscholen en andere commerciele culinaire activiteiten. Ik heb mijn best gedaan om een eigen onderscheidende formule neer te zetten: door te blijven vernieuwen en te kiezen voor het koken in kleine groepjes in een bourgondische ambiance. Misschien was dit een van de redenen dat jullie bleven komen en ook een nieuwe generatie jonge kookliefhebbers zich aankondigde.

Al deze nieuwe en trouwe cursisten, die samen met mij enthousiast gekookt hebben, bleven mij uitdagen en stimuleren. Ik ben jullie allemaal dan ook erg dankbaar voor jullie bijdragen aan mijn kookplezier en het succes van Joviaal! De waardering die ik de afgelopen jaren heb gekregen waren voor mij de allermooiste ingredienten om tot nieuwe recepten en inspiratie te komen. De nominatie voor Kookstudiokok 2014 was hier een mooi voorbeeld van. Jullie massale stemmen en reacties hebben me ontroerd. Behalve aan jullie ben ik in het bijzonder dank verschuldigd aan Gilles mijn “trouwste” proever en kritische noot en niet te vergeten aan mijn kinderen, hun partners en inmiddels de nieuwe generatie proevertjes voor hun steun en het up to date houden van Joviaal.

Tot op de dag van vandaag heb ik altijd met heel veel enthousiasme en liefde mijn vak uitgeoefend! Ik kies er nu voor om op mijn hoogtepunt te stoppen. Na 25 jaar wil ik in goede gezondheid meer tijd voor mezelf nemen. Ik organiseer geen afscheidsbijeenkomst maar ga er van uit dat we elkaar vast nog zullen treffen. Want velen van jullie zijn niet alleen cursisten, maar inmiddels mensen die me dierbaar geworden zijn. Ik blijf  “joviaal” en de deur van ons huis met daarin de vertrouwde Joviale keuken staat altijd open!

Met Joviale groet,

Jovita van Luijtelaar – Huiskamp